29 de octubre de 2010

Las enseñanzas de don Lino: La Ceremonia

Avui anavem caminant per la selva en busca d'una collpa de mamífers (on es reuneixen per menjar), per una trocha que encara no haviem passat. Anavem pel costat d'un riu, quan de cop visualitzem una chavola. Li pregunto sobre ella i em respon que és lloc on fan les cerimonies d'ayahusca. Arrivem a ella i seiem una estona a descansar.


M'explica que de tant en tant, ve un chaman de la comunitat Infierno per fer les tomes d'aquest liquid durant 2 o 3 dies... continua explicant-me sobre la comunitat... resulta que Infierno és un lloc molt peculiar, allà en cuatre barraques hi conviu lo pitxor de cada casa: chamans, buscadors d'or (al riu Tambopata s'extreu or cada dia), caçadors furtius, llenyadors furtius, bars de mala mort i prostibuls que exploten a les menors.
La comunitat Infierno està a 30 min. en moto de Puerto M., resulta un tant perillos anar-hi, sobre tot pels buscadors d'or que tenen la febre molt alta. Poden arrivar a guanya al dia entre 300 i 500 soles, però su gasten tot en putes (paguen molt per les menors per intentar evitar contagis), en alcohol (els són 5 vegades més cars que a Puerto M.) i en droga (els narcos de Perú viuen per la zona ja que és frontera amb Bolivia i Brasil). Així que m'algasten els diners dia si dia també.
Això hem recorda que venint de Cusco a Puerto M. vaig coneixer un home que venia en busca d'or, segons ell dos setmanes i tornava, diners fàcils deia. Don Lino el desecredita ja que això ho diuen tots, però acaven entrant en el cercle vicios.
Donem un últim glop de la cantimplora i continuem el camí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario