15 de octubre de 2010

No boleto

En aquesta ciutat existeix un fenómen anomenat "Boleto Turístico", un ticket que et permet anar a un munt de llocs, però a l'hora no pots anar enlloc sense ell, és a dir, una puta merda! Sobre tot quan només hi ha un lloc interessant dels 17 que ofereix.
Sacsayhuamán, són unes runes d'un temple Inka, etc, etc, etc... situades al top d'una muntanya a 4 km de la city. Diuen que són d'obligada visita, però claro, has de pagar els 130 soles (35€) del puto boleto turístico més taxi. Així que com aquest no és el meu taranà, planificu una estrategia alternativa: pujar caminant i intentar-me colar, típica filosofia cardedeuenca!
No cal que us expliqui el desgast de la pujada, més a més, quan s'agafa el camí ràpid, el vertical.
Amb la llengua pel terra arrivo a l'entrada, un pas molt estret per on passa un riu i el caminka que condueix al temple. Logicament per allà no es pot passar, massa control, em faig el longui i intento buscar alternatives però res... tot desanimat sec a contemplar les vistes. Tot d'una s'apropa un tiu, un d'aquests guies no oficials que t'intentan vendre la moto, obviament li faig entendre que amb mi no te res a pelar i d'aquesta manera passem d'uina conversa comercial a una més cordial, de coneixença. Desprès d'intercanviar vivences i opinions em fa una confidencia, bueno, de fet, La confidencia: si vinc de 17:30 a 18:00h hi ha un buit en el control de tickets ja que van a berenar-sopar... NO JODAS, DE LUX!!!
Penso: m'esperare un rato (2:30h) llegint Soldados de Salamina (gran llibre, estil Iago) prenent-me un mate i despres vuelvo al ataque!!
Dit i fet, a les 17:35h tornava a estar allí, i... no hi havia ni cristu, així que caminoinka parriba.
Només hi havia un problema a les 18:00h s'amaga el sol i no portava frontal... però hem donava igual, estava allà, gratix, mirant murs de 4 m de pedres de 300 tones (per cert és un lloc escandalòsament bó per fer escalada en bloc, tant és així, que s'han trobat amb aquesta problemàtica i tenen tot el temple senyalitzat amb símbols de prohibit escalar). Mentre voltava entre les runes en total soletat i foscor de cop diviso 3 figures, amb el seus ponxos corresponents, dirigint-se cap a mi... i sí, BINGO, la poli!!!
Donde esta su boleto? Como es que no tiene? Por donde ha entrado? Como? Estar aquí es muy peligroso...
Bua... el cor s'hem accelerava... 10 min de disculpes i males excuses desprès, per fí em deixent marxar, agafo el caminoinka y pabajo.... Puto no boleto....






PD: A part dels murs, el monte té un crist d'aquests tant típics que es veuen des de tota la ciutat, rollo Rio o Collserola, molt cutre!

1 comentario:

  1. Que chuliyo que eres!!! No siguis tan rata!!! Ara m'he rigut un rato! jejeje

    ResponderEliminar