23 de noviembre de 2010

Primer dia amb el Tito

No sé com seran els dos dies següents però lo d'avui ha sigut massa. Gracies a tots els que m'heu recomenat aquesta experiencia, no tinc suficient bateria ni memoria a la càmara per fotografiar tota la bellesa percebuda en aquestes hores.

El Salar d'Uyuni
Quan Amstrong va trepitjar la Lluna per primer cop a l'historia, va mirar la Terra i va apreciar una taca blanca a SudAmerica, era el salar d'Uyuni, el més gran del món i una de les maravelles naturals del nostre planeta.
Dins d'ell, et pot perturbar no veure els límits, només un blanc infinit que a travès del reflex fa que les muntanyes colindants flotin literalment en l'aire, algú increible. Aquest lloc és tant ric en liti que provoca que tant les bruixoles com els movils es tornin bojos i deixin de funcionar. Té un punt Lost, no?





El Volcà Tunupa
Una de les muntanyes que veiem en perpetua flotació era aquest volcà de 5400m. Haviem d'apropar-nos a ell per recollir dos alemanys que havian anat a coronar-l'ho i de pas dinariem en la seva falda.
M'haguès encantat poder acompanyar aquesta parella en un fàcil ascens/descens de 6h i disfrutar de les vistes del salar des d'un mirador inmillorable, però el preu de tot plegat es disparava i s'havia de prioritzar.
Desprès de dinar i veure alguns flamencs tornavem en ruta.




Illa Inkahuasi
Dins del salar hi han algunes illes, la més famosa d'elles és aquesta, també coneguda com "l'Isla del Pescado" ja que en una vista d'ocell té forma de peix. Inkahuasi significa "casa del inka". Durant la colonització española molts inkas van venir a amagar-se en aquesta illa, però el que realment la fa especial són la quantitat de cactus que alberga, la majoria superen els mil anys i alguns els nou metres d'alçada.





Hotel de sal
Passat un temps de contemplació "cacturial" tornavem a pujar al jeep per dirigir-nos al nostre allotjament, un hotel de sal a les afores del salar. Pot semblar curios, però en realitat aquí tot es construeix amb totxos de sal ja que és la materia prima més abundant. Antigament els hotels de sal estaven dins del salar però Evo, el presi bolivia, va obligar traslladar el negoci hoteler fora d'aquest desert mineral. Tot i així, algún antic hotel funciona clandestinament per 30$ la nit.



1 comentario:

  1. buaaaaaa que cabrón!! tothom flipa amb aquest salar,jeje ese rollete lost....
    jo vull

    ResponderEliminar