24 de noviembre de 2010

Tercer dia amb el Tito

Pocs dies hem llevo a les 4:00 del matí, però així ho havia decidit el Tito, ja que avui tocava una jornada molt llarga per poder acabar els 1000 km del tour per l'altiplà andí bolivià. Amb una rasca de cal deu, organitzavem i col·locavem les nostres motxilles en el jeep per poder iniciar de nou la nostra ruta.
Sense llum i amb els llençols pegats al cos ens disposavem a creuar el punt més alt de l'excursió, un coll de 4950 m que servia d'entrada a...

Els Geisers
Aquestes ximeneies naturals es mouen de lloc cada x temps, a diferencia del que es pugui creure poques vegades escupeixen aigua. Els seus craters són com olles a pressió on el fang bulleix fent unes bombolles de gran tamany que extreuen un fum calent i pudent, recorda a les bombes fetides, ous podrits.
Tot i això la barreja de colors ocres, els fums en moviment i la roca escarpada, fan de tot plegat un espectacle cinemàtic al·lucinant.




Aigües termals
La visita dels Geisers ens havien deixat congelats, portavem una ració de fred extra, per sort en Tito en tenia una de guardada. A 40 min d'allà i 4800m d'alçada trobavem una piscina d'aigua natural de 38ºC. No m'ho podia creure, el paratge, el fum, la caloreta d'aquest líquid ens regalava un moment de pau i tranquilitat absolut, on  podiem també de pas, recuperar la sensibilitat de les extremitats. Finalment desprès del bany ens esperava un esmorzar mortal, pancakes, amb mermelada i una tasa de té. Mmmmm....


L'última "laguna" cap a la frontera
Durant aquest punt del trajecte circulavem pròxims a Chile, destí que havia escollit la Molin per continuar el seu viatge, era necessari que la deixessim a la frontera perque pogues agafar un bus cap a la primera ciutat chilena.
De camí cap allà ens quedava, però, l'última maravella "Laguna Verde". La vista d'aquesta aigua turquesa va ser ràpida, doncs el vent glaciar que la cubria no tant sols permitia veure'la més verda si no també deixar-nos petrificats.

Magic Bus


D'aquesta manera acabava el nostre rally per l'altiplà bolivià, bueno en realitat encara quedava tornar. Només quedava recordar totes les sensacions i imatges per conservar-les perpetuement en la retina. 7h desprès de cotxe, vent, pols i vicuñes, arrivavem a Uyuni. Pròxim destí Potosí.

1 comentario: